RiskCare


RiskCare Preventie is het specialistisch bureau op het gebied bewegingsonderwijs. Zij werken samen met 45 scholen in de regio Zuid-Limburg en vormen samen met hun 30 vakdocenten gym het bewegingsonderwijs met een spreekwoordelijke kinderbril op.

Het is ontzettend belangrijk dat kinderen zich op hun eigen tempo en eigen niveau kunnen ontwikkelen. Iedereen doet ertoe. De één heeft de potentie om topsporter te worden en de ander wilt simpelweg plezier ervaren in sport en bewegen en zal nooit een "hoogvlieger" worden. Maar bij RiskCare Preventie is ieder kind een hoogvlieger. Zolang kinderen zich ontwikkelen binnen een vaardigheidslijn mogen we allemaal ontzettend trots zijn op de kinderen.
We moeten af van landelijke standaarden want het is afhankelijk van 1001 factoren of een kind de potentie heeft om deze standaard te halen. Vandaar dat de vakdocenten van RiskCare Preventie ook beoordelen op groei en ontwikkeling. De vakdocenten gym van RiskCare Preventie staan voor succesbeleving en geloven erin dat als kinderen iets kunnen, zij
plezier ervaren in de activiteit, vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen en uit zichzelf een extra stap willen zetten om beter te worden in de activiteit. Het goed wegzetten van bewegingsonderwijs heeft niet alleen een positief effect op de motorische ontwikkeling maar ook op de leerresultaten, groepsdynamiek en sociaal- emotionele ontwikkeling van de kinderen. RiskCare Preventie zorgt ook dat de rest van het onderwijs meer in beweging komt door lesvakken te koppelen aan beweegvormen. Kinderen kunnen zich hierdoor beter concentreren en nemen bepaalde lesstof makkelijker tot zich.

De vakdocent gym staat ook altijd voor jullie klaar om meer uitleg te geven over de inhoud van de lessen of de ontwikkeling van uw kind.